Mooie wisselwerking tussen Pollers en Thomas More Kempen

Een goede samenwerking tussen bedrijven en het onderwijs, daar wordt iedereen beter van. Dat bewijst ook het samenwerkingsverband tussen Pollers en Thomas More Kempen. Beide partijen vertrouwen al jaren op elkaar voor o.a. stageplaatsen en bedrijfsbezoeken, maar ook het uitwisselen van expertise en het aanbrengen van capabele werknemers. 

Student wordt partner

“Jeroen (Kums, Operations Manager bij Pollers, red.) is een oud-student van mij dus ik ken hem al jaren. Als student had ik met Jeroen al een goed contact. Dat is door de jaren heen gebleven en alleen versterkt,” vertelt Jan Doucet, lector Elektromechanica bij Thomas More Kempen. Na zijn master industrieel ingenieur richtte Jeroen een zelfstandig studiebureau op en daar is de samenwerking met Thomas More al begonnen. Later werd die doorgetrokken naar Pollers. 

Stageplaats

Eén van de vlakken waarop Pollers en Thomas More Kempen samenwerken is het aanbieden van een stageplaats voor de professionele bachelors Elektromechanica. “Als school wil je natuurlijk een goede stageplaats voor je studenten. Bij Pollers kunnen we daar elk jaar op rekenen”, zegt Dimitri Deraeve, praktijklector elektromechanica. “Zij weten wat een student nodig heeft en waarderen andersom ook de input van onze studenten. Het is dus een win-win situatie.” 

Ondertussen is er ook een ex-student van Thomas More in dienst bij Pollers. “Jeroen vroeg me of ik iemand kende die bij Pollers zou kunnen komen werken. Het is fijn als je weet dat een student goed terechtkomt. Pollers heeft de persoon die ik aanraadde een stageplaats aangeboden die dan later is omgezet in een werkcontract,” legt Jan Doucet uit. 

Bedrijfsbezoeken

Pollers organiseert jaarlijks ook een aantal bedrijfsbezoeken voor de graduaten en bachelorstudenten van Thomas More Kempen. “Daar merk je altijd dat Jeroen zijn job graag doet,” zegt Niels Verellen, praktijklector elektromechanica. “Hij geeft meer info dan nodig is en vertelt met passie over alles wat Pollers al gedaan heeft. Over waarom ze welke bewerkingen hebben gedaan, hoe ze bepaalde dingen hebben aangepakt of problemen hebben opgelost. Echt een aanrader om met studenten naar toe te gaan.”

Tijd maken

Naast het aanbieden van stageplaatsen en bedrijfsbezoeken, maakt Pollers ook tijd voor de bachelorproeven van de studenten. “Jeroen wil meerdere dagen per jaar jurylid zijn ondanks zijn drukke agenda. We kunnen dus niet alleen kennis delen en onze studenten een mooie plaats aanbieden, maar ook tellen op Pollers om onze jury aan te vullen. Een woord is een woord bij Jeroen. Als hogeschool is zo een samenwerking heel waardevol voor ons,” legt Jan uit.

Expertise delen

Aanvullend op de academische samenwerking is er ook plaats voor het uitwisselen van expertise. “Jeroen heeft een heel goede technische kennis en kan als ingenieur meteen meevolgen. Je moet hem niet nog eens alles uitleggen. Wanneer we met een vraag zitten, kunnen we Jeroen altijd contacteren. We bellen hem op en hij maakt tijd voor ons,” vertelt Jan. 

Die dynamiek werkt ook in de andere richting. Zo werd er onlangs schade vastgesteld aan een machine waarvoor Pollers de onderdelen had gemaakt. “De schade was duidelijk niet door Pollers veroorzaakt maar door de keuze van het materiaal,” vertelt Niels. “Toch heeft Pollers ons gecontacteerd in hun zoektocht naar een oplossing voor de klant. Samen hebben we die dan ook gevonden. Het is duidelijk dat Pollers alles uit de kast haalt om hun klanten tevreden te stellen, ook al was het in dit geval niet hun verantwoordelijkheid.”

Ook vanuit zijn verleden bij Maintenance Partners, ziet Niels de waarde van een partner zoals Pollers. “Moest ik daar nu nog werken, zou ik zeker met Pollers samenwerken om onderdelen te laten maken. Gewoon omdat ik zie dat ze bij elk project, groot en klein, een goede service willen bieden en ze elke uitdaging aangaan. Ze werken bovendien snel en efficiënt. Ook bij Thomas More Kempen komt er in de toekomst zeker een verdere samenwerking met Pollers." 

Mooie wisselwerking tussen Pollers en Thomas More Kempen