Pollers ondersteunt groei van marktleider STAS NV Belgium

Een wereldwijd toonaangevend bedrijf word je niet van de ene dag op de andere. Daar is veel toewijding, een voortdurend consistente productkwaliteit en de juiste ondersteuning van betrouwbare partners voor nodig. Dat laatste vond marktleider STAS NV Belgium onder andere bij Pollers. Als specialist in metaalbewerking maakten we ondertussen al talrijke onderdelen en constructies voor STAS NV en geven we hun de mogelijkheid zich toe te leggen op hun eigen core business.

Juiste uitrusting

STAS NV is een klein familiebedrijf met ongeveer 40 werknemers dat grote installaties maakt voor de machinebouw voor de fruitteelt. Denk maar aan sorteermachines, pakmachines, etc. “We zijn echter danig gegroeid dat we niet meer alles zelf kunnen maken. Bovendien hebben we nood aan zware constructiewerken met zware profielen en daar zijn we niet voor uitgerust. Het werd dus hoog tijd om op zoek te gaan naar een partner om ons hierbij te helpen”, vertelt Kristof Stas, algemeen directeur van STAS Belgium.

Mond-tot-mondreclame

Een zoektocht op internet gecombineerd met mond-tot-mondreclame leidde STAS NV naar Pollers. Initieel begon de samenwerking met kleinere projecten, maar na verloop van tijd is dat alsmaar verder gegroeid. “Pollers heeft het materiaal om grote constructies te maken en maakt nu o.a. de bruggen voor onze installaties. Daarnaast hebben ze bijvoorbeeld ook al een 3D-portaal en een portaaldumper voor ons gemaakt. Op die manier kunnen we vlot werken. Pollers maakt de constructie voor ons klaar en wij nemen het over voor de montage, het leggen van de elektriciteit, de opstart, etc.”

Goede communicatie

Naast de kwaliteit van het werk, is STAS NV ook erg te spreken over de vlotte communicatie. “Pollers zit in Lummen en wij in Glabbeek. Om de afstand te overbruggen, werken we via WhatsApp-groepen met onze engineers. Duikt er tijdens een project een probleem op? Dan kunnen we via WhatsApp meteen alle info en foto’s doorsturen. Via mail krijg je niet altijd tijdig respons, maar op deze manier krijgen we snel feedback van elkaar en kunnen onze ingenieurs onmiddellijk ingrijpen”, zegt Kristof.

Actief meedenken

In de samenwerking is Pollers niet alleen een uitvoerende partner. “We krijgen ook nuttige feedback over hoe we bepaalde zaken kunnen verbeteren naar de toekomst toe. Het gebeurt dat ze ons opbellen en een voorstel doen waarmee we bijvoorbeeld iets goedkoper kunnen uitvoeren met hetzelfde of zelfs een beter resultaat. Dat passen we dan met plezier aan in ons concept.”

Ook voor het praktische aspect van de samenwerking, denkt Pollers actief mee aan manieren om zo efficiënt mogelijk aan de slag te gaan. “Zo hebben ze voor ons een rekenmodule opgemaakt waarmee ik zelf op voorhand kan uitrekenen wat een brug zal kosten. Zo weet ik altijd meteen de beste prijs van Pollers en kan ik onze klanten een correcte prijs meegeven zonder eerst bij Pollers een offerte te moeten opvragen. Dat bespaart ons beiden heel wat tijd”, licht Kristof toe.

Pollers ondersteunt groei van marktleider STAS NV Belgium